БЛОГ

Ски комлекс Банско

Спа комплекс Катарино

Къде сме ние

Разгледай още:

На 11 км се намира ски-писта Кулиното (връзка 2). Ски съоръжението е близо до Предела сред вековна букова гора. Пистата е дълга 1300 м, много добра за начинаещи скиори. Предлага освен незабравими снежни емоции, също така чайни и ски гардероби.

В околността могат да се открият приятни маршрути за разходка. На 5 минути път пеша от вилата има изграден спа-център Катарино. Могат да се разглеждат много природни забележителности и стари църкви, датиращи от III век („Св. Екатерина”, ”Св. Илия”). На 3.5 километра има минерални извори с лековита вода, където всяка година идват хора, за да се лекуват от различни болести. Водата е подходяща за лечение на болести на нервната система, опорно-двигателната система, кожни болести и др.

Вилата е на три километра от град Разлог, където всяка година по много стара традиция се провежда Новогодишен кукерски карнавал, който е невероятно забавление за всички местни жители и гости. На центъра на града, пред стотици гости от страната и чужбина, участниците в карнавала изпълняват ритуали, чрез които злите духове ще избягат и за всички ще има здраве и благоденствие. Традицията идва още от езически времена. Според нея кукерите правят кръг около старейшината на махалата. Първият кукер отива при старейшината и му се покланя. Всички други кукери скачат 3 пъти и започват да се въртят около хорото, за да го пазят. Шествието обикаля целия град и постоянно се вие дълго хоро. Костюмите на чаушите са изработен от кози кожи, на лицето се поставя страшна маска и дълга до 2м конусовидна шапка, на кръста се поставят тежки звънци.

За любителите на силни усещания - в Разложката котловина се предлага и въздушна разходка с мотоделтапланер.