БЛОГ

Ски комлекс Банско

Спа комплекс Катарино

Къде сме ние

Колко чифта обувки са ни необходими за пътуване?

Повечето дами ще кажат „колкото повече, толкова по-добре“. Да, дори и да сме съгласни с тази теория, реалността често ни поставя в ситуации, в които трябва да направим избор.

Някои мъже смятат, че един чифт обувки са им достатъчни за цялата година, пък ако са здрави – и за следващата. Това, естествено, са доста полярни мнения, а както знаете – истината е някъде по средата.

Предлагаме ви този материал, в който ще разгледаме всъщност колко чифта обувки можем да носим по време на пътуване (не едновременно, разбира се), а изводите за това дали имате всичко необходимо или сте попрекалили, ще оставим на вас.

Необходимите обувки за мъжете:

  • Ежедневни – това са онези любими обувки, с които господата предпочитат да излизат. Най-често става дума за спортно-елегантни обувки, а според сезона – кецове, боти, сандали и т.н. Задължително условие за всеки един модел мъжки ежедневни обувки е да са изключително удобни.
  • Официални/Класически – изчистена визия, мека кожа, лъскав или матов ефект, купуват се най-често за някой повод и въпреки, че мъжете са си практици, може да не се обуят отново до следващото събитие.
  • Работни – ако работната среда го изисква, мъжете имат и своите работни обувки. Те осигуряват защита и сигурност по време на работа и са просто задължителни.
  • Спортни – обувките, с които мъжете спортуват, прекарват свободното си време или просто се размотават. Може да бъдат както маратонки, така и кецове.

Необходими обувки за дамите:

  • Ежедневни – доста сериозно разнообразие може да се намери тук, в зависимост от всекидневните задачи, но характерното е, че това са любимите, онези които се предпочитат пред останалите. Може да са обувки на висок ток, боти с равна подметка, мокасини, сандали и т.н.
  • Официални/Класически – елегантен избор за специален повод. Обикновено са официални дамски обувки на висок ток, с различни допълнения – инкрустирани камъни и т.н.
  • Работни – разбира се, тук рядко ще стане дума за обувки с метални бомбета, но някои професии изискват точно определени обувки. Те може да бъдат ниски или високи, с определен цвят и дори може да бъдат фирмени.
  • Спортни – кецове или маратонки, част от спортната визия или екипировката за спортуване.

И все пак, колко обувки са ни нужни? Огромна част от хората имат любим чифт обувки, който носят при всяка удобна възможност и не биха го заменили дори да имат друг модел, подходящ за случая. С две думи – един чифт за сезон (пролет/лято и есен/зима) от групите по-горе. Обаче много специалисти съветват обувките да се оставят да почиват, за да не се деформират или скъсат преждевременно, а докато любимите обувки са в „отпуск“, трябва да носим нещо, нали? Отново с две думи – два чифта. А колко хора всъщност могат да си позволят да имат по 2 чифта от минимум 4 различни групи обувки и то за сезони пролет-лято и есен-зима?

Ако сте се объркали кое е достатъчно и кое не, не се притеснявайте. Носете обувките, които обичате, грижете се за тях и всичко ще бъде наред. А ако все още не сте избрали новото попълнение в гардероба си, разгледайте в онлайн магазин Галдини. Там ще намерите висококачествени дамски и мъжки обувки от естествена кожа, подходящи за делник и празник.