БЛОГ

Ски комлекс Банско

Спа комплекс Катарино

Къде сме ние

Най-красивите кътчета около Банско

Банско и регионът са известни с приятния си климат, релеф и природни дадености. Курортът е разположен в полите на Пирин планина и предлага едни от най-добрите условия за ски туризъм на Балканския полуостров. Ски пистите на Банско са от световен ранг, снабдени са с модерно оборудване, ски влекове и лифтове, разполагат със съоръжения за изкуствен сняг, което прави ски сезонът в Банско по-дълъг от обичайното – декември – март. Пирин планина е от алпийски тип, а това прави Банско ски курорт, който предлага възможности както за любителски, така и за професионални ски спортове. Климатът в района на Банско е планински, но не е суров. Зимата е мека и приятна. Средната температура през януари е – 1-2 градуса по Целзий, а през лятото температурите варират около приятните +25.

Катарино

На 10 км от Банско и на 3 км от Разлог се намира местността Катарино. Разположена в красивите поли на Рила, Катарино разкрива приказни гледки между планинските върхове в Разложката долина. Разлог е сгушен между трите планини Рила, Пирин и Родопите. През него минава река Места. Катарино привлича туристи и почиващи с омайната си природа, планинска красота, чист въздух, минералните извори наоколо и отличните условия, които хотелите и вилите там предлагат.

В Катарино туристите могат да се възползват от профилакториума и минералните води, които имат терапевтични качества; могат да посетят средновековната църква „Св. Катерина“, разположена в полите на красива Рила.

В местността всеки гост може да избере хотел или вила според своите предпочитания и вкус. От СПА хотели до малки фамилни вили Катарино посреща всички свои гости с уют и особено гостоприемство. Хората, които търсят освен планински туризъм, СПА почивка с релакс и процедури, могат да изберат Катарино СПА комплекс. Като гости на хотела ще получите безплатно ползване на всички СПА съоръжения като финландска сауна, лакониум, ароматизирана парна баня, зона за релакс, плувен басейн, като и безплатен ски гардероб и транспорт до ски лифта.

Любителите на по тихите и уединени места, могат да резервират нощувки в някоя от вилите, където ще се насладят на спокойствие и тишина насред планината.

Благоприятният климат на този район го прави приятен за туризъм както през лятото, така и през зимата. През топлия сезон освен походи с маршрути из приказните красоти между трите планини Пирин, Рила и Родопите, можете да се насладите и на конна езда и планинско колоездене. Рила, Пирин и Родопите са различни като релеф планини, което прави местността особено атрактивна и магнетична.

Минералните извори с лековити свойства правят мястото отличен център за балнеолечение. В близост се намира с. Баня, където можете да се възползвате от открити плувни басейни с минерална вода. Изгодни оферти за плануваната от вас екскурзия или почивка в региона на Банско можете да откриете при: